Eigenwijs Gezond

Joehoe, daar ben ik (eindelijk) weer!

datum

Het is eindelijk zover! Mijn website heeft een blog. Eind december 2021 heb ik besloten heel 2022 te stoppen met social media. Tot op de dag vandaag bevalt me dat ontzettend goed. Maaaaaaar…. ik had beloofd om jullie op de hoogte te houden middels een blog. Dit heb ik heel lang uitgesteld. Gewoon door het feit dat ik dacht dat ik dat zelf wel kon regelen op mijn website, maar er eigenlijk niet uitkwam. Uiteindelijk heb ik Nick van limeonline weer benaderd en die heeft mij weer heel goed geholpen. Superblij mee dus!

Hoewel ik het dus heel fijn vind zonder social media, mis ik het wel enorm om zelf te delen. Als ik weer wat interessants tegen ben gekomen, wil ik dat heel graag met andere delen. Dus heel veel zin om met deze blog te beginnen. Ik zal niet gelijk alles wat ik wil delen in deze eerste blog zetten want dat is teveel om op te noemen. Laten we eerst even beginnen met hoe het er nu met mij voorstaat. Ik krijg namelijk regelmatig berichtjes van mensen, omdat ze mij niet meer kunnen volgen op instagram, maar wel graag willen weten hoe het gaat. Superlief!

Het is eind augustus 2022 en dat betekent dat Teun en Milou weer na de zomervakantie naar school mogen. Teun in groep 4 en Milou in groep 2. Hoewel ik echt leuke en makkelijke kinderen heb, ben ik toch blij dat ze weer naar school toe gaan. In de vakantie ontbreekt het namelijk voor mij aan rustmomenten, even helemaal niemand om mij heen. Ook doe ik dan mijn oefeningen niet regelmatig en doe ik alsof ik geen tijd heb om te mediteren. In en vlak na de vakanties gaat het dan ook meestal minder goed. Zo ook begin dit jaar, na de 3 weken kerstvakantie. Ik ben toen best wel weer een stuk achteruit gegaan.

Hoewel ik niet heel graag praat over mijn klachten, omdat ik geloof dat alles wat je aandacht geeft groeit, ga ik het toch met jullie delen zodat het duidelijk is waar ik sta. Op dit moment zit ik buitenshuis eigenlijk altijd in een rolstoel. Binnenshuis loop ik met 2 krukken, soms kleine stukjes zonder. Tijdens het koken gaat het wel prima, omdat ik dan altijd wel iets vast kan houden of tegen de keuken aanleun. Ik loop zelf nog de trap op en af, maar wel even een stukje langzamer. Fietsen lukt nog. Het enige wat lastig is, is het opstappen. Helaas wel een vrij belangrijk deel van het fietsen, dus we zijn bezig met een aangepaste fiets met drie wielen. Omdat ik liever een zo normaal mogelijke fiets wil en het belangrijk vindt om mijn kinderen (of rolstoel) mee te kunnen nemen, gaan we voor een bakfiets. De aanvraag ligt bij de gemeente en de eerste berichten zijn positief, maar het is nog niet helemaal zeker of het lukt. Duimen dus!

Wat betreft werken is dat minimaal. Ik werk nog wel bij LieftingFit als voedingscoach, maar voor de klas staan kan vanaf oktober 2021 al niet meer. Wel ondersteun ik nog soms vanuit huis met administratieve taken. Heel jammer, want ik werkte echt op een héle leuke school met héle leuke collega’s die ik nu bijna niet meer zie. Wie weet geeft de bakfiets ook daar wat meer vrijheiden in terug zodat ik wat taken kan doen op school.

Over sporten kan ik heel kort zijn… Dat doe ik op dit moment niet. Ik heb op vakantie gekeken of zwemmen misschien iets is, maar dat lukt niet met mijn been. De beweging die ik krijg is dus het lopen binnenshuis en fietsen buitenshuis. Wel was ik voor de vakantie goed bezig met stretchen en Yin Yoga, een hele relaxte vorm van yoga waarbij je op je ademhaling let en gedurende een aantal minuten in dezelfde houding ligt. TIjdens de vakantie heb ik dat welgeteld 0 keer gedaan, dus het is weer tijd om dat op te pakken, want ik had er zeker baat bij!

Maar dan nu het belangrijkste…. mentaal! Wat dat betreft gaat het nog steeds goed. Ik ben nog steeds blij, vermaak me prima en heb nog steeds het volle vertrouwen dat het helemaal goed gaat komen! Zeker nu ik weer helemaal ‘in to Vilna van Betten’ ben. Daar zal ik later meer over gaan schrijven, maar wellicht vind je het al leuk om meer informatie over haar op toe zoeken. Van verhalen als deze krijg ik ècht vertrouwen en weet ik dat er zoveel meer mogelijk is dan dat wij denken.

Overigens zal ik in sommige andere blogs verschillende links met jullie delen naar bijvoorbeeld een boek wat ik heel interessant vind. Mocht je via die link een aankoop doen, krijg ik daar een kleine vergoeding voor terwijl het jou niks extra’s kost. Ik ben aan het sparen voor een weekend reset retraite van Vilna van Betten en daar zal ik o.a. deze vergoedingen voor gebruiken.

Ik hoop jullie zo een klein beetje te hebben geüpdate en schrijf jullie weer snel (met meer foto’s)!

Liefs Debbie

Meer
blogs