Eigenwijs Gezond

Je kunt meer dan je denkt! (Vilna van Betten)

datum

Misschien heb je het gezien, misschien ook niet. Na mijn snelle bezoek op Instagram vorige week, om mijn nieuwe blog aan te kondigen, ben ik nogmaals even op Instagram geweest. Ditmaal om een webinar van Vilna van Betten bij te wonen. Dit zou eigenlijk via YouTube gebeuren en ik zat er helemaal klaar voor, maar ik kwam er niet in. Er bleek iets niet goed te gaan via YouTube, dus werd het webinar via een live op Instagram gegeven. Oké, toch maar weer even Instagram downloaden…… Ik wilde er namelijk toch wel héél graag bij zijn. Het webinar zou namelijk gaan over de relatie tussen emoties en klachten én er zou een casus worden behandeld. Vooral dat laatste leek mij heel interessant.

Voor ik iets over het webinar ga vertellen, zal ik eerst even uitleggen wie Vilna van Betten is. Vilna heeft zichzelf ongeveer 20 jaar geleden genezen van een chronische nieraandoening, waarbij haar linkernier al helemaal verschrompeld was en ook haar rechternier het zwaar had. 7 jaar heeft ze het ziekenhuis platgelopen, operaties ondergaan en medicatie gebruikt, maar niets bleek te helpen. Tot iemand tegen haar zei: “er zit een emotie op.” Zij is toen aan de slag gegaan met onverwerkte emoties uit het verleden die opgeslagen zaten in het celgeheugen, waarna haar waardes weer net goed waren als iemand met 2 gezonde nieren. Hier was zo van onder de indruk dat ze zich helemaal verdiept heeft in deze materie.

In 2018 kreeg haar man ook nog eens ernstig motorongeluk. Hij kwam op de IC en met de zwaarste vorm van hersenletsel was de prognose van de artsen alles behalve rooskleurig. Hij lag in coma en was op geen enkele manier wakker te krijgen. Tot Vilna met haar methode aan de slag ging. Binnen 20 minuten werd hij wakker en na 3 dagen mocht hij van de IC af met het vooruitzicht nog minimaal een half jaar intern te moeten revalideren. Echter bleef Vilna met haar methode doorgaan en was hij met 10 dagen weer thuis. Ondertussen heeft ze duizenden mensen mogen helpen met hun fysieke en mentale klachten. Ze heeft een heel mooi boek geschreven waarin bovenstaande situaties veel uitgebreider beschreven staan. Het mooie aan dit boek is dat ze de theorie achter haar methode heel duidelijk en logisch beschrijft. Ik heb het boek nu 2 keer gelezen en beide keren vond ik het jammer dat ik het uit had.

                                                             
                                                                     Het boek “HEEL” van Vilna van Betten.

De mail met de aankondiging over het webinar kwam voor mij dus op een perfect moment! Ik had die dag met mezelf afgesproken dat als ik de kans kreeg om mijn casus te laten behandelen, ik die kans zou benutten. Ik ben namelijk snel van “toch een beetje spannend, ik kijk wel met iemand anders mee”. Maar Vilna doet zelf geen sessies meer, dus dit was een heel mooie kans. Vandaar dat ik toch besloot erbij te zijn op Instagram. Na een heel mooi stuk over de relaties tussen emoties en klachten, waarin ik heel veel herkende, zei Vilna iets van: “Oké, dan ga ik nu een casus behandelen, ik zie dat meerdere mensen zich hebben aangemeld dus ik ga iemand uitnodigen.” Waarop ik dacht: “aangemeld???? Huh, waar? Hoe kon je je aanmelden?”. Het voelde als een gemiste kans, maar het leek mij ook heel interessant om met iemand mee te kijken, dus het was oké. Tot het niet helemaal goed ging bij degene die in de live werden uitgenodigd. Je kon je dus schijnbaar uitnodigen in de live en dan kon Vilna iemand “binnen” laten. Voor ik het wist had ik op de knop gedrukt, want dat had ik met mezelf afgesproken en ik kreeg het gelijk helemaal heet… Shit, shit, shit, nu kan ik ook echt uitgekozen worden….

Je voelt hem misschien wel aankomen… ik werd dus uitgekozen. Zooooo spannend, maar het voelde alsof ik de loterij had gewonnen. Wat een eer! Eerst bespraken we mijn klachten waarbij zij al gelijk bepaalde relaties legde en ze sloeg echt de spijker op zijn kop! Ik vond het zó bijzonder! Uiteindelijk ging ze op zoek naar de onderliggende behoefte, deden we de dagelijkse oefeningen en gingen we op reis naar binnen. Ik voelde mij daarna helemaal licht en high en na de sessie kon ik nog steeds niet geloven wat mij was gegund. Ik voelde zeker dat er iets veranderd was, het was minimaal, maar ik kon er mijn vinger niet op leggen. Ik ging er vanuit dat ik niet geconcentreerd genoeg was, omdat ik op een gegeven moment ook doorkreeg dat mijn eigen volgers natuurlijk óók een melding kregen dat ik live was en dat er honderden mensen meekeken. Toch was ik extra dankbaar dat het op Instagram was, want nu zou de live worden opgenomen en kon ik het nog eens terugkijken en overdoen. Ook het weekend merkte ik nog geen significant verschil, terwijl ik de dagelijkse oefeningen nog trouw bleef doen.

Máááár vanaf woensdag (de live nog niet teruggekeken) loop ik op wolken! De pijn in mijn heup is nagenoeg weg, deze pijn had ik al jaren! Mijn benen voelen lichter en kan ik weer bijna een hele trap omhoog doorlopen i.p.v. stapje voor stapje. Dat laatste heb ik wel vaker gehad, maar zeker niet bijna de hele trap. De laatste weken voor de sessie waren de nachten vreselijk! Ik had ongeveer 15x per nacht hele pijnlijke spasmes. Deze zijn ook zo goed als verdwenen. Misschien nog maximaal 3 per nacht, maar zeker niet meer zo pijnlijk. Ik durf het bijna niet te geloven, maar ik blijf in vertrouwen dat dit nu is hoe het is en het alleen nog maar beter gaat worden. Ik verbaas mij echt nog meerdere keren per dag!

Je begrijpt dat ik hier alles van wil weten en nu niet alleen naar een weekend retraite van Vilna wil, maar naar een hele week! Vooral omdat dat daar heel veel samenkomt van waar ik me al in heb verdiept zoals het werk van Dr. Joe Dispenza, Wim Hof en mijn opleiding orthomoleculair voedingsadviseur. Dat wordt nog even sparen en het maakt niet uit wanneer, maar ik ga daarheen! Ondertussen blijf ik de dingen doen die je heel makkelijk thuis al kunt doen en waardoor ik mij ook al beter voelde zoals de dagelijkse oefeningen van Vilna, gezond eten, mediteren en koud douchen. (Het ijsbad krijg ik nu even niet koud, dus zodra het weer kouder wordt ga ik ook weer lekker in bad).

Mocht je het webinar inclusief mijn casus terug willen zien, staat deze op de feed van Vilna.nl op Instagram of klik op deze link. Het boek HEEL van Vilna én haar podcasts zijn ook écht de moeite waard! Ik ben héél benieuwd wat je ervan vindt!

Ik houd je op de hoogte!

Toedeloe!

Meer
blogs